Tagasi


 

 

 

 

 

Full Metal Panic!
þanr: ulme / märul / mecha
formaat: seeria (24 osa)
välja antud: GONZO / 2002
arvustaja: hjarg



Sagara Sosuke, 16-aastane professionaalne sõdur, gerilja ja võitluskunstide meister, kuulub salajasse organisatsiooni Mithril, mille ülesanne on kogu maailmas terrorismiga võidelda. Praegune ülesanne - kaitsa Jaapani keskkoolitüdrukut Kaname Chidorit, keda terroristid üritavad enda huvides ära kasutada. Selleks peab Sagara mängima vahetusõpilast.

Pärast esimeste osade ära vaatamist tundus “Full Metal Panic!” tõeliselt hea animena. Sagara kohandumisprobleemid tavalise kooliga ajasid päris mitmel korral suunurgad üles. Hambuni relvastatud ja jäiga sõjaväelise distsipliiniga harjunud Sagara satub nii mitmetessegi tobedatesse olukordadesse, näeb olematuid ohte ja üldkokkuvõttes käitub tõelise idioodina. Tagaplaanil hõljuv terroristide oht teeb asja veel huvitamaks.

Kuid... kõik hea peab vist lõppema. Alates teisest poolest pakutakse põhiliselt pikki, üle mitme osa venivaid mechalahinguid. Stoori muutub igavamaks, tegelased tunduvad kuivemad. Peapaha on olemas alates esimestest osadest, iga paari osa tagant ta võidetakse, kuid see pole ka võimeline õppust võtma ja tuleb tagasi, ise tige kui herilane. Lõppkokkuvõttes oli minu peamine emotsioon mr. põhivaenlast nähes: “oh ei, mitte jälle.” Ja üks kaebus veel: kui su mecha on relvastatud mingi kummalise lamba-draiveriga, mis on võimeline lahingu lõpetama nii viis minutit enne selle algust- miks põrgu pärast sa seda alles viimase võimalusena kasutad??? Sama tobe, kui peategelased käiksid mingi asja otsingul läbi terve universumi, elaksid läbi kujutelmatuid seiklusi, pääseksid suurtest ohtudest - ja lõpuks leitaks otsitav ese ühe peategelase tagataskust, rahakoti ja suitsupaki vahelt. Samuti tundub sisekonflikt teemal “Kas ikka kasutada minu mecha kõige kõvemat relva või mitte?” äärmiselt tobedana.

Samas, animatsioon on hea. Oskuslikult liidetud käsitöö ja CGI tulemuseks on võitlusstseenid, mis on tõeliselt nauditavad. Ka Chidori ja Tessa näevad kenakesed välja ;)

Full Metal Panic on anime, mis algas paljutõotavalt, kuid hakkas keskosa paiku alla käima. Kui teil ei ole erilist kiindumust mechalahingutesse, soovitan ma vaatamiseks mingi teine anime otsida.




hinne: 8.26
hindajaid:222